Uilenklas

Welkom bij de uiltjesklas!

 

Enkele weetjes:

-       Woensdag houden we een kleutermoment. Dan doen we een fijne activiteit met alle kleuters. (Poppenkast, dansen, een spelletje spelen...)

-       Op woensdag is het ook een korte dag. We eten geen boterhammen op school maar gaan om 12u20 naar huis.

-       Op vrijdag gaan we turnen met juf Inne! Hiervoor brengen we turnpantoffels mee en doen we gemakkelijke kledij aan. De turnpantoffels worden in een zakje op school bewaard.

-       Vrijdagnamiddag is het openklas. Dan spelen de pauwtjes en uiltjes samen in beide klassen.

-       Dit jaar komen Juf Bo en juf Jirina regelmatig spelletjes spelen met de uiltjes.

-       Fruitdag: op maandagwoensdag en vrijdag nemen we enkel fruit of groenten mee naar school. Gelieve dit te schillen en in stukjes te snijden, dat maakt het voor de juf heel wat gemakkelijker! (banaan hoeft niet!)

-       Geef je kleuter een drinkbus met water mee. Zo kunnen we heel de dag door zelfstandig drinken. 

 

Psssst, schrijf overal je naam op! ;-)

 

Wil je graag onze avonturen in de klas volgen? Hou dan zeker deze klasblog in de gaten. Hier zal je gedurende heel het jaar foto’s kunnen terugvinden!

 

Bij vragen, mail gerust: uiltjesklasnikie@bsdetrampoline.be

 

Veel liefs,

Juf Nikie

 

Wil je graag iets meer weten over het klasgebeuren? 

Bekijk hieronder zeker het filmpje. Scan de QR-code of klik op de link.

https://drive.google.com/file/d/1-jFhsoZSlR28uxhvffBGzUUVln1WVmCp/view?usp=sharingThema: Fluo = top, verkeer!

16/11/2020 - 20/11/2020

 Helm op, fluo top! Veilig(heid) in het verkeer is super belangrijk. Daar hebben wij deze week over geleerd! De uiltjes zijn zelf op pad gegaan met een fluo aan. Stoppen aan de stoeprand, links-rechts-links kijken voor we oversteken, aan de huizenkant wandelen, ... we hebben het allemaal gedaan. Ook in de klas zijn we aan de slag gegaan met dit thema. 

Pssst, heb je nog geen fluohesje? Je kan er op school aan het secretariaat eentje kopen voor 1 euro! Veiligheid boven alles.

Helm Op Fluo Top is een gratis verkeersproject waarmee basisscholen hun leerlingen kunnen stimuleren om ook tijdens de donkere maanden te voet of met de fiets naar school te komen.
Door fluo en/of een helm te dragen op weg naar school, verzamelen de leerlingen stickers en kunnen ze sparen voor beloningen.
Een volle stickerkaart geeft recht op een gratis ticket naar ZOO Antwerpen of ZOO Planckendael.

 Thema: Herfst in het bos! 

12/10/2020 - 30/10/2020

 Yes, het is herfst! We gingen samen met de pauwenklas naar het bos. Dit was super leuk! Bomen meten, herfstvruchten verzamelen, toneeltje kijken,...

In de klas hadden we een herfstwinkel, schilderen we ons eigen bos, we maakten paddenstoelen van klei en zoveel meer!


Jarig in de klas!

Gabriel was jarig, hoera hoera! Een hele fijne verjaardag Gabriel!Jarig in de klas!

Ook Morena is jarig geweest! Een hele fijne verjaardag Morena!

 Thema: Kijk, dit ben ik! 

14/09/2020 - 9/10/2020

 In dit groot thema leren de uiltjes van de klas over hun gevoelens, de zintuigen en het lichaam. Samen met het kleurenmonster leren we over onze gevoelens. Wanneer zijn we blij, wanneer boos, verdrietig, kalm of in de war? Hoe voelen wij ons in de klas? Hier komen heel wat sociale vaardigheden aan bod. Maar ook de zintuigen komen aan bod. Wat zijn dit eigenlijk? Waarom gebruiken we deze , wanneer en voor wat? 

Een lichaam hebben we allemaal! We zien er allemaal hetzelfde uit maar toch anders. Wat is er anders en wat is er hetzelfde? Waarvoor kunnen we alles eigenlijk gebruiken en wat is de juiste benaming voor al die lichaamsdelen? Veel te ontdekken! 

   

Jarig in de klas!

Er waren ook al enkele vriendjes jarig in de klas. Dan is het feest! Hip hip hoera, een gelukkige verjaardag lieve uiltjes!
 

Thema: Welkom in de uilenklas!

1/09/2020 - 11/09/2020

Ondertussen zitten de eerste weken in de uilenklas er op. De uiltjes zijn op ontdekking gegaan in de klas, welk speelgoed is er allemaal, waar mogen we met wat spelen, hoeveel kindjes mogen er in welke hoek,... Wisten jullie dat de uiltjes nu moeten kiezen met een symbooltje als ze in een hoekje willen spelen? Dit was voor vele een grote aanpassing. 
We hebben al geschilderd, gezelschapsspelletjes gespeeld, kniplesjes, extra buiten gespeeld maar ook elkaar leren kennen want er zijn toch enkele nieuwe gezichtjes in de klas.
 
Geniet van enkele sfeerbeelden! 
  

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten