Vlinderklas

Fietsvaardigheid

De leerlingen van L1 en L2 oefenden op fietsvaardigheid: uit stilstand vertrekken, tijdig stoppen, fietsen over een helling, ... Het was héél leuk!
Pasen

De paashaas zat met een probleem. Hij was op zoek naar hulphazen. De leerlingen van L1 en L2 moesten een parcours afleggen om te bewijzen dat ze goede hazen zouden zijn. We maakten ook paasmandjes.Leesmoment L2 + L5

Om de twee weken lezen de leerlingen van L2 samen met de leerlingen van L5. De leerlingen van L5 verbeteren de kinderen van L2 als ze een fout lezen of een woord niet kennen. Op het einde van een boek mogen de kinderen vragen bedenken en aan elkaar stellen. 
 

Afvalmonsters

In kader van de lessen afval knutselden we afvalmonsters. Zo kunnen we ook thuis op een leuke manier sorteren. 


Sprookjeshuis Rivierenhof

We zijn naar het sprookjeshuis geweest. Hier hoorden we het verhaal over een vogel. In alle kamers luisterden we naar een vervolg op het verhaal. Het was een spannend maar zeer mooi verhaal. 


Complimentendag

In kader van complimentendag kwamen de Rakoenies nog eens op bezoek. We deden een klasoverschrijdend project met de hele school. Samen konden we pluimen verdienen. Dit was zeer tof! 

Toneel de 6 dienaars

Tijdens de les taal moesten we oefenen op de dialogen van het toneel de 6 dienaars. We hebben dit toneel verder uitgewerkt en uiteindelijk aan elkaar een deel mogen opdragen. Fijn om het toneel te zien!


Jeugdboekenmaand

Het is jeugdboekenmaand. Het leeselfje kwam op bezoek in onze school. Ze stelde ons voor een challenge: zoveel mogelijk boeken lezen en 500 leeselfjes invullen op één maand tijd. Spannend! 


Carnaval

Hieronder kan je onze carnavalsoutfits zien. 


Pruiken knutselen


Herfstwandeling

Wat hadden we geluk met het prachtige weer. Met een stralend zonnetje aan de hemel gingen onze leerlingen op pad naar het bos. Het was fascinerend om te zien hoeveel blaadjes er van de bomen vielen. 
We gingen per 2 op zoek naar allerlei vruchten, noten, kastanjes, mos,... die we in onze eierdoos konden verzamelen. Daarna konden we lekker picknicken en spelen in het bos. 
Tijdens ons spel ontdekten we plots veel verschillende paddenstoelen. Er stonden ook enkele prachtige vliegenzwammen. Maar let op: niet aanraken hé! ;-)

Onze wandeltocht en we kwamen ook enkele geweldige dieren dieren. Daarna gebruikten we onze zintuigen om nog meer van de natuur te ontdekken. Via spiegeltjes bekeken we de onderkant van een paddenstoel en we voelden ook aan de schors van een boom.
Op het einde van onze wandeling zochten we allemaal nog mooie blaadjes uit die we verzamelden in onze zakken.

Het was een fijne en leerrijke dag!

Griezelfeest

 Op woensdag was het griezelfeest. De leerlingen mochten verkleed naar school komen. Voor de speeltijd oefenden we een activiteit. Na de speeltijd mochten we onze activiteit uitvoeren bij de kikkers en de muizen. De helft van de leerlingen lazen een verhaal voor. De andere groep speelde een spel met de kleuters. Iedereen had veel plezier! Om de dag te eindigen dansten we op muziek en kregen we chips en/of snoep.  Soep maken L2 + L5

Naar jaarlijkse traditie maakte het tweede en het vijfde leerjaar samen soep. De leerlingen brachten zelf groenten mee. De leerlingen van het vijfde hielpen ons met het verdelen en snijden van de groenten. We maakten zoveel soep dat de hele lagere school van een kopje kon genieten. Super! 


Groepswerk rekenen

In groep gingen we schatten en meten. Eerst met zand, dan met water, ... 
Dit vonden we erg fijn! 


Bibbus

Ook dit schooljaar mogen de leerlingen terug genieten van de boeken van de bibbus. Elke maand komt de bibbus naar de school. De kinderen mogen dan leesboeken, strips, weetjesboeken, ... kiezen. 


Buurtboost

Handenschoenen aan, borstel mee, vuilzak op zak, knijptang bij, ...  De poetsbrigade van het tweede leerjaar maakte de straat van de school proper.

Rotsen ontdekken

Vanaf vandaag mogen de leerlingen op de rotsen spelen. We bekeken met onze klas de rotsen en maakten afspraken. Nadien mochten de leerlingen de rotsen alleen verkennen. 
Dit ben ik!

De leerlingen van het tweede leerjaar vulden een kids-ID in samen met mama/papa/... Terug in de klas speelden we een bingospel. De leerlingen mochten rond wandelen in de klas en op zoek gaan naar iemand die in Deurne woont, de achternaam ... heeft, geboren is in oktober, ... 


Sociale vaardigheden: Rakoenies


Jopie, de Rakoenies zijn terug! Aan de hand van een toneeltje herhaalden ze de speelplaatsafspraken. Nu zijn wij terug goed op de hoogte en kunnen we fijn spelen op de speelplaats. 


Hoekenwerk over vlinders

Omdat we in de Vlinderklas zitten gaan we ook leren over vlinders. We zochten antwoorden bij vragen over vlinders, speelden een memory van vlinders, schreven een vlinderlied, onderzochten de levensloop van een vlinder, ...  
We ontdekten veel over ons klasdier. 


3 september 2018

Aan de hand van verschillende spelletjes leren we elkaar beter kennen. 
Per spel dat de leerlingen speelden kregen ze een puzzelstuk. In de namiddag mochten we gaan puzzelen. We ontdekten een 'vlinder' op onze tekening.

Hier spelen we een spel waarbij we een spinnenweb maken en onze eigen naam en die van een vriendje mogen zeggen. 
Het was een fijne dag! 
Welkom in de vlinderklas!

Welkom op de blog van het tweede leerjaar.
Ontdek hieronder al onze activiteiten en uitstappen.


1 opmerking: