Pandaklas


Gelukkig nieuwjaar


De panda's toosten op het nieuwe jaar met een lekker glaasje Kidibul!_________________________________________________________________________________

Volksmuseum Deurne

De kinderen van de pandaklas leren over vroeger. Hoe leefden mensen 100 jaar geleden? We brachten vandaag een bezoekje aan het Volksmuseum van Deurne. Een gids gaf ons een rondleiding door het oude museum. Hij vertelde over het leven van vroeger. Ook kregen we de kans om een oud klaslokaal van toen te bekijken. Op het einde van de rondleiding mochten Sofia en Avo iets in het gastenboek schrijven. Leuk detail: op de weg naar het Volkmuseum kwamen we voorbij het postkantoor. Daar hing een grote zwart-wit foto van de plaats Turnhoutsebaan-Galifortlei (hoek) anno 1961.____________________________________

Fietsklas Stuurvaardigheid Park Spoor Noord

De kinderen van de pandaklas zijn op uitstap geweest naar Park Spoor Noord. Samen met de organisatie 'Pro Velo' oefenden de kinderen aan de volgende fietsvaardigheden op een fietsparcours:


                - omkijken over de linkerschouder;
                - slalommen op korte afstand;
                - de arm uitsteken tijdens het fietsen;
                - over een oneffen terrein rijden;
                - rekening houden met anderen;

                - onvoorzien remmen.
_________________________________________________________________________________

Herfstwandeling

Blaadjeszoektocht

De kinderen van de pandaklas en de giraffenklas gingen samen op herfstwandeling. 
We gingen op zoek naar verschillende soorten bladeren. We keken naar de nervatuur (veer-of handnervig) en de bladranden (gaaf, gelobd, gekarteld, gezaagd, getand). 
Ook bouwden we in groepjes een kamp. ___________________________________

Thema taal: Kunst

We zijn gestart met een nieuw thema voor taal. Tijdens dit thema leren we over kunst. We ontdekten dat iedereen zijn eigen smaakt heeft. We leerden deze week over het belang van kleuren in kunstwerken. Zo ontdekten we dat elk kleur 'tinten' heeft. We kregen van onze juf de opdracht om zoveel mogelijk verschillende tinten van één bepaalde kleur te zoeken in de klas. We kregen hiervoor 5 minuten de tijd. Het groepje GROEN heeft de wedstrijd gewonnen!

____________________________________


Happy Halloween


____________________________________


WO- thema

België, mijn land
Antwerpen, mijn provincie 
Deurne, mijn district

Hoe werk ik met een atlas?
Waar ligt België op de wereldkaart?
Welke vorm heeft België?
In welke provincie wonen wij?
Hoe zoek ik een land/ straat op in een register?
Hoe werk ik met een stratenplan?
Wie heeft het voor het zeggen in Deurne? 
Wat zijn verkiezingen? Waarom moeten mama en papa gaan stemmen op zondag 14 oktober?

Op al deze vragen zoeken de kinderen van de pandaklas een antwoord. Binnenkort brengen we een bezoekje aan het districtshuis van Deurne. Onze juf weet niet hoe we naar daar moeten wandelen. Wij moeten zelf aan de hand van de kaart van Deurne de weg uitstippelen... spannend.. Hopelijk vinden we de weg!!
____________________________________

Word jij ook mijn maat op straat? Wees hoffelijk in het verkeer!____________________________________


Dierendag 4/10


Op 4 oktober is het werelddierendag. De kinderen mochten een dier en/of een knuffel mee naar school nemen. Sofia had het konijn van haar tante meegebracht. 
____________________________________Boerderijklassen: dag 2

Dag 2 op boerderijklassen is voorbij gevlogen. We hebben de dieren verzorgd en gevoederd. Lekkere choco en kruidenolie maken stond ook op de planning. We hebben geleerd over de wolverwerking en hier zelf mee aan de slag gegaan. Ons eindresultaat nemen de kinderen mee naar huis. De laatste avond op de Bonte Beestenboel hebben we afgesloten met een feestje vol spelletjes en lekkernijen.

____________________________________

Boerderijklassen: dag 1

De eerste dag op de boerderij zit er bijna op. Het was een fantastische dag! De kinderen van de pandaklas hebben kennisgemaakt met de dieren.We werden in twee groepen verdeeld. De ene groep heeft de dieren verzorgd en de andere groep heeft in de moestuin gewerkt. We hebben net een lange boswandeling achter de rug. De kinderen maken zich nu klaar om naar dromenland te gaan. Slaap zacht en tot morgen!

Welkom in de Pandaklas!
Deze 21 kanjers zitten vanaf dit schooljaar in het derde leerjaar. De eerste week in de Pandaklas is voorbij gevlogen. We hebben kennisgemaakt met de nieuwe juf en de klaswerking. We hebben al goed gerekend tot 100. Tijdens de WO lessen hebben we zelf afspraken en regels gemaakt die in de klas belangrijk zijn. We hebben foto's getrokken hoe het wel en niet moet. We hebben ook leren schrijven met een vulpen. Dit was wel heel spannend. Onze juf had nog een leuke verrassing voor ons. Op 24 september vertrekken wij al voor 3 dagen op boerderijklassen. Zo spannend.... Op naar de tweede week!
 
_____________________________________________________________________________


1 opmerking: