Pandaklas


Welkom op de blog van het derde leerjaar!

APPELFEEST


Joepie, met twee weekjes uitstel was het dan eindelijk zo ver: ons groot appelfeest. We versierden ons kraampje en stelden onze STEM activiteiten voor. Sommige van ons kregen zelf de belangrijke taak om de genodigden te verwelkomen. Veel ouders kwamen langs en kochten onze vers geperst appelsap. Wat een succes! 
____________________________________________________________________________

GRIEZELDAG

BOEEEEE! Wat een griezelige snuitjes in het derde leerjaar.____________________________________________________________________________

STEM project appels

Heel onze week stond in het thema van het project appels. Zo belden wij naar Guido om de 2,5 ton appels te bestellen, we deden een appel-hoekenwerk waarin we pinata's maakten in de vorm van een appel, we maakten een appelsorteermachine en nog zoveel meer!
____________________________________________________________________________

Plattelandsklasse dag 3


Dag liefste lezer! 

Vandaag was het weer een enorm fijne dag in Watou. Deze keer hebben de leerlingen de juffen iets langer laten uitslapen (oef!!). Maar bij het wekken van de kinderen stond iedereen enthousiast op om aan de dag te beginnen. 

We begonnen de dag met een lekker ontbijtje. Deze keer maakten we ook een lunchpakket met daarin een smosje, twee stukjes fruit, een koek en een flesje water. Want jawel, vandaag gingen we een volledig dag op stap. 

Na het maken van de lunchpakketten en een laatste plasje stond iedereen klaar om aan de wandeling van 2,5 km te beginnen. We wandelden langs de prachtige velden van Watou. Ook de frisse plattelandsgeur namen we er graag bij. Na ongeveer een halfuurtje wandelen kwamen we aan bij de Biezenhoeve. Een melkveebedrijf dat uitgebaat wordt door Sofie. Wat hebben wij hier plezier gehad!!

De groep werd naar goede gewoonte in twee verdeeld. 

Groep 1 ging in de voormiddag met Elise op stap. Zij deden allerlei boerderijklusjes waaronder: de kalfjes melk geven, de koeien eten geven, de stallen kuisen, een kijkje nemen bij de melkmachine en zelf een slokje nemen van verse melk. 

Groep 2 maakte bij Luc zijn eigen kaas. Ze leerden hier over hoeveel melk een koe produceert op een dag, wat er allemaal in melk zit en welke dieren allemaal melk geven dat wij eten. Daarna kreeg iedereen de kans om zijn eigen kaasje te maken. Wat een KOE-le workshop! 

Ons lunchpakket aten wij op een suuuuuper KOE-le plaats: het hooiparadijs van de Biezenhoeve. Lieve mama’s en papa’s, de kans dat er morgen hooi bij u thuis ligt is heel erg groot. Alvast onze excuses hiervoor ;-). 

In de namiddag wisselden de groepen van activiteit en dan was het alweer tijd om terug naar ons centrum te vertrekken. Eenmaal aangekomen aten we ons vieruurtje op en namen alle kindjes een douche. Dit was wel nodig na zo’n dag tussen de koeien.

Als avondeten aten we heerlijke spaghetti gemaakt door de allerliefste Ginny. En dan was het al tijd voor de allerleukste avondactiviteit: HET FEESTJE!!! 

Iedereen danste enthousiast mee op de leuke muziek. Ook een chipje en een drankje konden niet ontbreken op het feest van de eeuw. Wat schrokken wij van de enorme danstalenten die in onze klas zitten.  

Na het feestje was iedereen moe genoeg om voldaan in zijn bedje te kruipen en naar dromenland te vertrekken. Vandaag tellen wij geen schaapjes, maar koetjes. 

Slaapzacht iedereen en tot morgen!! 

Juf Aurélie, juf Inne, juf Lien, juf Liesbeth en de kalfjes van L3 en L4____________________________________________________________________________

Plattelandsklasse dag 2

Dag iedereen! 

Vandaag werden de juffen al vroeg gewekt door enthousiaste trippelende voetjes (lees: een enorm kabaal). Enkele kinderen die niet konden wachten om aan de dag te beginnen. 

We begonnen onze dag met een heerlijk ontbijt gemaakt door de liefdevolle handen van onze gastvrouw Ginny. Na dit ontbijt werd de groep weer in twee gesplitst. 

L3 ging op de zolder van het centrum leren over drukkunst en maakten zelf hun eigen stempel. Wat een leuke activiteit!

L4 bakte samen met Guido hun eigen broodje. Daarbovenop leerden zij over de weg die graan aflegt tot het als boterhammetje, of zoals ze het hier zeggen: stuutje, op je bord terecht komt. 

Na deze twee leuke activiteiten was het alweer tijd voor het middageten. En wat hadden wij geluk. Vandaag waren het FRIETJES met vol-au-vent!! De juffen moesten niet aandringen voor een tweede portie. Vrijwillig nam iedereen een schepje frietjes (of drie) bij. 

Met de buikjes rond begonnen we aan de namiddagactiviteit. 

Deze keer was het de beurt aan L3 om samen met Guido broodjes te bakken. 
L4 vertrok naar het centrum van Watou om bij Luc op de zolder aan leerbewerking te doen.  

Na deze leerrijke activiteiten knorden onze maagjes weer van de honger. En je kan het al raden… Als avondeten aten we onze zelfgemaakte broodjes met beleg. Wat heeft dat gesmaakt!

De avondactiviteit was deze keer iets minder avontuurlijk maar daarom zeker niet minder leuk! Een traditionele spelletjes- / tekenavond. 

Hierna tanden poetsen, pyjama aan en hop in bed. En zo is ook de tweede dag in Watou voorbij gevlogen. Wij kijken nu al uit naar de volgende! 

Slaapzacht! 

Juf Aurélie, juf Inne, juf Lien, juf Liesbeth en de bengels van L3 en L4_____________________________________________________________________________________


Plattelandsklasse dag 1

Dag mama's, papa's, vrienden, familie,... 

Wij zijn veilig en wel aangekomen in het zuiderse Watou. 
We kregen hier een warm welkom van onze gastvrouw Ginny. Zij zal er de hele week voor zorgen dat onze maagjes gevuld blijven. Ook met andere vragen kunnen wij steeds bij haar terecht.

Na een heerlijk middagmaal (patatjes met appelmoes en kip) werd de groep opgesplitst in twee. 

L3 werd verwacht in het bruisende centrum van Watou om er met leer iets wel heel speciaal te maken. Wat jullie kapoenen maakten is nog een verrassing. Als u goed naar de foto's kijkt, kan u het mysterie al ontrafelen. 

L4 bleef op het domein om een STEMMIGE activiteit zo goed mogelijk op te lossen. 

Na de enorm fijne activiteiten was het alweer etenstijd. Deze keer stonden er lekkere boterhammetjes op het menu! En jawel, ook een dessertje dat voldoende suikers bevat om van hier naar Frankrijk te wandelen. En ja hoor, dat laatste mag u letterlijk nemen. Want onze avondactiviteit was een wandeling tot in Frankrijk. 

Nu liggen al jullie oogappels in bed en zijn zij klaar om naar dromenland te vertrekken. 

Tot morgen! 

Juf Aurélie, juf Inne, juf Lien, juf Liesbeth en de kapoenen van L3 en L4


_________________________________________________________

Klasdoorbrekend hoekenwerk

Samen met het vierde leerjaar doen we om de 2 weken een klasdoorbrekend hoekenwerk. Het 3e en 4e leerjaar zitten gemengd in een groep waardoor ze veel van elkaar kunnen leren. Gedurende het eerste hoekenwerk van dit jaar maakten de leerlingen oefeningen op de chromebooks, speelden ze spelletjes, lazen ze verhalen met gekke stemmen, verzonnen ze verhalen en vertelden die aan elkaar, bouwden met k'nex... en nog veel meer! 

_________________________________________________________

Welkom in het derde leerjaar! 

Hieronder vindt u de PowerPoint met alle informatie betreft dit schooljaar in de Pandaklas.