GiraffenklasWelkom in de Giraffenklas! 

Wil je graag weten wat de giraffen van het 4e leerjaar allemaal uitspoken? 
Neem dan vlug een kijkje op deze pagina! 
Veel plezier!Uitstap 'Midden in de moestuin'

De maand september is nog niet uit of we hebben onze eerste uitstap al achter de rug!
Vandaag gingen we naar de kinderboerderij in het Rivierenhof. Het beloofde een zware dag te worden, want we moesten onze handen uit de mouwen steken! 


 Eerst kregen we een uitleg over de 
kinderboerderij en wat dat nu juist is.
Vanaf we wisten wat we allemaal konden tegenkomen, was het tijd om een bezoekje te brengen aan de bewoners van de boerderij... namelijk de diertjes! 

Na de aangename kennismaking was het tijd voor het echte werk! We zouden verse groentesoep maken, maar daarvoor hebben we natuurlijk de groenten nodig. Deze gingen we zelf oogsten in de moestuin. Zo hebben we wortel, prei, kervel en courgette zelf geoogst! Kunnen we dan nu al soep maken?.. Nee natuurlijk niet! Om lekkere soep te kunnen maken, moeten de groenten eerst worden gewassen en gesneden. We kregen enkele tips om goed te snijden en gingen aan de slag! 
Nu moeten de groenten koken. Dus tijd voor een welverdiende pauze. Na onze boterhammetjes mochten we spelen in het speelbos. Kampen bouwen, vlaggenroof spelen en eens lekker uit de bol gaan! 


Na het spelen was het terug werktijd. We verdeelden ons in groepjes om in de moestuin te werken. We moesten de grond terug omwoelen, zodat er nieuwe groentjes konden worden gepland. De boontjes waren klaar om geoogst te worden en een groep ging appels snijden en persen om er zelfgemaakt appelsap van te maken!

Tijdens het werken kwamen we een rups tegen. Het was de rups van een 'Koninginnepage'. Boer Paul vertelde ons dat je dit niet vaak tegenkomt! Een echte vondst dus!
Nu hadden we toch wel onze soep verdiend. Na al het harde werk hebben we lekker genoten van een heerlijk tasje verse soep en een glaasje versgeperst appelsap! Na het eten drinken volgde de afwas. ook dit hebben we samen goed gedaan. Alles terug spik en span!
We hebben hard gewerkt, maar vooral veel plezier gemaakt en genoten van een stralende zon. Het was een heerlijk dag!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten