GiraffenklasWelkom in de Giraffenklas! 

Fluo in de klas

We maakten in de klas een dans met breeklichtjes. Bekijk hier het resultaat:

https://youtu.be/XVHa6F9ZWJo 

Project reclame

Juf Imane gaf afgelopen week een hele week les. Samen met haar deden we een project rond reclame: we zochten op straat naar voorbeelden van reclame, onderzochten welke verleidingsstrategieën reclame gebruikt, lazen artikels over reclame en maakten hierover een mindmap, ontworpen een reclameposter en maakten hierbij een passende reclamespot. 

Doorheen dit project, ontdekten we nieuwe talenten. Deze talenten stellen we voor in dit filmpje:

Sint in de klas!
WO: Voel je wel in je vel

Het huidige WO-thema gaat over gezondheid en ons lichaam. Vandaag ontdekten we welke botten in ons lichaam zitten. Als afsluiter oefenden we de leerstof verder in aan de hand van een kwartet. Expeditie geluk

Wij deden mee met expeditie geluk. Expeditie geluk is een virtuele ontdekkingstocht waar leerlingen op een speelse, interactieve manier kennis maken met vaardigheden en gewoontes die het mentaal welbevinden of het 'geluk' versterken. Voor elke opdracht die de leerlingen volbrachten, kregen ze een geluksmunt. Hadden ze genoeg geluksmunten verzameld, gingen de poorten naar schatteneiland open. Op schatteneiland konden we genieten van een optreden van de Ketnet-band en een dj. 
Tientallentalentententoonstelling

Afgelopen taal-thema stond helemaal in thema van onze talenten. We sloten dit thema daarom af met onze eigen tientallentalentententoonstelling waar we onze talenten tentoon stelden. Ook het derde leerjaar kwam kijken.Ademhalings- en spijsverteringsstelsel

Af en toe komt er een extra juf in de klas: juf Imane. Zij studeert momenteel nog om juf te worden. Samen met haar deden we 2 super leuke activiteiten. We leerden hoe het spijsverteringsstelsel werkt door zelf 💩 te maken van cornflakes. Hoe het ademhalingsstelsel werkt, leerden we dan weer door opdrachtjes uit te voeren met onze adem en filmpjes te bekijken.Appelfeest!

Joepie, met twee weekjes uitstel was het dan eindelijk zo ver: ons groot appelfeest. We versierden ons kraampje en stelden onze STEM activiteiten voor. Sommigen van ons kregen zelf de belangrijke taak om de genodigden te verwelkomen. Veel ouders kwamen langs en kochten onze vers geperste appelsap. Wat een succes! 


Het grote vergelijkingsspel

Vandaag zijn we ons nieuwe WO-thema gestart: Voel je wel in je vel. De leerlingen zullen hier meer te weten komen over hun eigen lichaam en gezondheid. Vandaag ontdekten we de mogelijkheden en grenzen van ons eigen lichaam door allerlei opdrachten uit te voeren: wie heeft de sterkste buikspieren, wie heeft de snelste vingers, wie de sterkste longen, wie is het grootst of heeft de langste haren...? 

Griezelfeest
STEM-project appels!

2 weken lang werkten we met heel de school rond het project appels. We deden heel wat toffe activiteiten: een appelsorteermachine bouwen, een constructie bouwen om appels op te vangen, een hoekenwerk rond appels, een appel-aftelkalender maken... Met als kers op de taart de sapmobiel die langskwam waarbij we 2,5 ton appels persten om er heerlijke appelsap van te maken. Wil je het resultaat zien van wat we allemaal deden? Kom dan zeker langs op de dag van de ouder waar we dit allemaal tentoon zullen stellen. Bovendien kan je hier ook de appelsap kopen die we persten mmmmmmm.Tjakkie herfst

Vandaag gingen we op uitstap naar het Rivierenhof. Hier kregen we een kijkje in het leven van Tjakkie de specht en deden we heel wat leuke, herfstige opdrachtjes.

Plattelandsklassen dag 4


Plattelandsklassen dag 3


Dag liefste lezer! 

Vandaag was het weer een enorm fijne dag in Watou. Deze keer hebben de leerlingen de juffen iets langer laten uitslapen (oef!!). Maar bij het wekken van de kinderen stond iedereen enthousiast op om aan de dag te beginnen. 

We begonnen de dag met een lekker ontbijtje. Deze keer maakten we ook een lunchpakket met daarin een smosje, twee stukjes fruit, een koek en een flesje water. Want jawel, vandaag gingen we een volledig dag op stap. 

Na het maken van de lunchpakketten en een laatste plasje stond iedereen klaar om aan de wandeling van 2,5 km te beginnen. We wandelden langs de prachtige velden van Watou. Ook de frisse plattelandsgeur namen we er graag bij. Na ongeveer een halfuurtje wandelen kwamen we aan bij de Biezenhoeve. Een melkveebedrijf dat uitgebaat wordt door Sofie. Wat hebben wij hier plezier gehad!!

De groep werd naar goede gewoonte in twee verdeeld. 

Groep 1 ging in de voormiddag met Elise op stap. Zij deden allerlei boerderijklusjes waaronder: de kalfjes melk geven, de koeien eten geven, de stallen kuisen, een kijkje nemen bij de melkmachine en zelf een slokje nemen van verse melk. 

Groep 2 maakte bij Luc zijn eigen kaas. Ze leerden hier over hoeveel melk een koe produceert op een dag, wat er allemaal in melk zit en welke dieren allemaal melk geven dat wij eten. Daarna kreeg iedereen de kans om zijn eigen kaasje te maken. Wat een KOE-le workshop! 

Ons lunchpakket aten wij op een suuuuuper KOE-le plaats: het hooiparadijs van de Biezenhoeve. Lieve mama’s en papa’s, de kans dat er morgen hooi bij u thuis ligt is heel erg groot. Alvast onze excuses hiervoor ;-). 

In de namiddag wisselden de groepen van activiteit en dan was het alweer tijd om terug naar ons centrum te vertrekken. Eenmaal aangekomen aten we ons vieruurtje op en namen alle kindjes een douche. Dit was wel nodig na zo’n dag tussen de koeien.

Als avondeten aten we heerlijke spaghetti gemaakt door de allerliefste Ginny. En dan was het al tijd voor de allerleukste avondactiviteit: HET FEESTJE!!! 

Iedereen danste enthousiast mee op de leuke muziek. Ook een chipje en een drankje konden niet ontbreken op het feest van de eeuw. Wat schrokken wij van de enorme danstalenten die in onze klas zitten.  

Na het feestje was iedereen moe genoeg om voldaan in zijn bedje te kruipen en naar dromenland te vertrekken. Vandaag tellen wij geen schaapjes, maar koetjes. 

Slaapzacht iedereen en tot morgen!! 

Juf Aurélie, juf Inne, juf Lien, juf Liesbeth en de kalfjes van L3 en L4


Plattelandsklasse dag 2

Dag iedereen! 

Vandaag werden de juffen al vroeg gewekt door enthousiaste trippelende voetjes (lees: een enorm kabaal). Enkele kinderen die niet konden wachten om aan de dag te beginnen. 

We begonnen onze dag met een heerlijk ontbijt gemaakt door de liefdevolle handen van onze gastvrouw Ginny. Na dit ontbijt werd de groep weer in twee gesplitst. 

L3 ging op de zolder van het centrum leren over drukkunst en maakten zelf hun eigen stempel. Wat een leuke activiteit!

L4 bakte samen met Guido hun eigen broodje. Daarbovenop leerden zij over de weg die graan aflegt tot het als boterhammetje, of zoals ze het hier zeggen: stuutje, op je bord terecht komt. 

Na deze twee leuke activiteiten was het alweer tijd voor het middageten. En wat hadden wij geluk. Vandaag waren het FRIETJES met vol-au-vent!! De juffen moesten niet aandringen voor een tweede portie. Vrijwillig nam iedereen een schepje frietjes (of drie) bij. 

Met de buikjes rond begonnen we aan de namiddagactiviteit. 

Deze keer was het de beurt aan L3 om samen met Guido broodjes te bakken. 
L4 vertrok naar het centrum van Watou om bij Luc op de zolder aan leerbewerking te doen.  

Na deze leerrijke activiteiten knorden onze maagjes weer van de honger. En je kan het al raden… Als avondeten aten we onze zelfgemaakte broodjes met beleg. Wat heeft dat gesmaakt!

De avondactiviteit was deze keer iets minder avontuurlijk maar daarom zeker niet minder leuk! Een traditionele spelletjes- / tekenavond. 

Hierna tanden poetsen, pyjama aan en hop in bed. En zo is ook de tweede dag in Watou voorbij gevlogen. Wij kijken nu al uit naar de volgende! 

Slaapzacht! 

Juf Aurélie, juf Inne, juf Lien, juf Liesbeth en de bengels van L3 en L4

Plattelandsklasse dag 1

Dag mama's, papa's, vrienden, familie,... 

Wij zijn veilig en wel aangekomen in het zuiderse Watou. 
We kregen hier een warm welkom van onze gastvrouw Ginny. Zij zal er de hele week voor zorgen dat onze maagjes gevuld blijven. Ook met andere vragen kunnen wij steeds bij haar terecht.

Na een heerlijk middagmaal (patatjes met appelmoes en kip) werd de groep opgesplitst in twee. 

L3 werd verwacht in het bruisende centrum van Watou om er met leer iets wel heel speciaal te maken. Wat jullie kapoenen maakten is nog een verrassing. Als u goed naar de foto's kijkt, kan u het mysterie al ontrafelen. 

L4 bleef op het domein om een STEMMIGE activiteit zo goed mogelijk op te lossen. 

Na de enorm fijne activiteiten was het alweer etenstijd. Deze keer stonden er lekkere boterhammetjes op het menu! En jawel, ook een dessertje dat voldoende suikers bevat om van hier naar Frankrijk te wandelen. En ja hoor, dat laatste mag u letterlijk nemen. Want onze avondactiviteit was een wandeling tot in Frankrijk. 

Nu liggen al jullie oogappels in bed en zijn zij klaar om naar dromenland te vertrekken. 

Tot morgen! 

Juf Aurélie, juf Inne, juf Lien, juf Liesbeth en de kapoenen van L3 en L4


We bereiden ons voor op plattelandsklassen

Dierendag

Dienstenbingo

Afgelopen WO-thema leerden we onder andere over de verschillende diensten van het gemeentehuis. Om het thema af te sluiten, speelden we daarom met de hele klas een dienstenbingo!

Info-avondKlasdoorbrekend hoekenwerk

Samen met het derde leerjaar doen we om de 2 weken een klasdoorbrekend hoekenwerk. 3e en 4e leerjaar zitten gemengd in een groep waardoor ze veel van elkaar kunnen leren. Gedurende het eerste hoekenwerk van dit jaar maakten de leerlingen oefeningen op de chromebooks, speelden ze spelletjes, lazen ze verhalen met gekke stemmen, verzonnen ze verhalen en vertelden die aan elkaar, bouwden met k'nex... en nog veel meer! Bladwijzers

Vandaag maakten we bladwijzers. Heel handig om de rest van het jaar te gebruiken!